Heb jij ook zo’n zin in vakantie? Even helemaal opladen en alle ruimte om me te richten op verbinding met mijn dierbaren. En bovenal me te verbinden met mijn eigen bronnen. Mijn advies aan mezelf luidt dan ook: tijd inplannen om te oefenen! Want ook ik wil dat weleens laten versloffen.

Inzicht en verandering

Onlangs had ik een goede reminder daarvoor. Afgelopen tijd kwamen privé-lessen weer op gang. Het mooie van dergelijke lessen is dat ik meer tijd heb om iemand op een diep niveau verandering te laten ervaren en dat er meer tijd is om te evalueren. In een les voelde een leerling heel goed wat er gebeurde, als ik iets veranderde in haar houding/lichaam. Alles ging stromen en ze was in staat bij onverwerkte emoties te komen. Daardoor kreeg ze enorm veel inzicht in haar leven, verleden en heden. Dat is op zich niet uitzonderlijk, maar niet altijd is een leerling zich meteen bewust van wat er verandert.

De les erna vroeg ik: “Hoe is het gegaan?”
Zij: “Ja, goed.”
Ik: “Is er ook iets veranderd in het dagelijks leven?“
Zij: “Nee, eigenlijk niet. Niks gevoeld of ervaren daarna.“
Ik: “Ok. En is er iets veranderd in de relaties binnen je gezin?”
Zij: “Ja, nu je het zegt. Mijn zoon komt veel meer naar me toe om te knuffelen en bij me in bed liggen! En, oh ja, mijn man stond vanochtend ineens voor de deur om samen te lunchen. Dat doet hij echt nooit!”

Zo mooi! Volkomen onbewust heeft haar verbinding met zichzelf doorgewerkt in haar directe omgeving. Dat is de subtiliteit van goede Qi. Er verandert niet alleen iets in jezelf, je omgeving verandert met je mee!

Maak kennis met Tai Chi en Qigong

Wil jij ook ervaren of Tai Chi of Qigong iets voor je kan betekenen? Schrijf je dan in voor een open les of proefles.

  • Open lessen Qigong

    Woensdagavond 8 september om 20.00 uur en woensdagochtend 15 september om 9.30 uur. Schrijf je nu in (via Eventbrite)

  • Proeflessen Tai Chi

    Maandag 30 augustus en 6 september om 16.00 uur. Schrijf je nu in (via Eventbrite).

Kan je niet? Dan ben je van harte welkom voor een proefles in de reguliere cursussen. Geef via het aanmeldingsformulier of per e-mail aan wanneer je wilt komen in verband met de planning en corona. Proeflessen Tai Chi zijn gratis, proeflessen Qigong kosten € 10,—.

Body & Mind dagen

Op 27 en 28 augustus zijn er bovendien de Body & Mind dagen van De VAK in Delft. Dé kans om iets voor jezelf te doen en je ook te verbinden met je kind, partner of iemand anders. Ik zal hier de workshop Lopen & Tai Chi geven. Word je bewust van wat jouw manier van lopen vertelt over jezelf!
Doe je mee?

Fijne zomer!

Zonnige groet,

Lely Oei