Hoe gaat het met je? Nu, bij de start van de tweede helft van het jaar, na een bijzondere eerste helft. Een periode waarin eenieder letterlijk weer vanuit zijn thuisbasis moest gaan leven. Er zal heel wat bij je naar boven zijn gekomen. Positief of negatief? Er was tijd om te reflecteren, of juist helemaal niet. In ieder geval zal er een verandering in jou hebben plaatsgevonden. Wat betekent deze verandering voor jou voor de rest van dit jaar?

Mijn jaar was bijzonder intensief, in de vakantie had ik echt willen bijkomen, was ik net weg, overleed mijn vader. Een hele intense, verdrietige, bijzondere, eerlijke tijd, waarin ik weer terug ging naar de basis waarin ik groot ben gebracht. En dat was niet per se positief. Maar ik ben heel dankbaar dat door de weg die ik later in mijn leven heb afgelegd, de periode dat mijn vader hier was, positief heb kunnen afsluiten. In verbondenheid met het gezin waarin ik opgegroeid ben en ruimte en respect voor ieders persoonlijke emoties.

Ruimte scheppen

Toen ik weer hier in Delft kwam, en de emoties pas echt los kwamen, begon het nieuwe seizoen. Ik voel dat ik even echt pas op de plaats moet houden. Tijd nemen om bij te komen, te verwerken en weer een beetje op te laden. Vandaar dat dit seizoen mijn cursussen later beginnen

Verwerken is ook iets dat met Tai Chi en Qigong gebeurt. Ik zie het vaak gebeuren, bij mensen in de open les, meestal bij Qigong, ineens komt er een emotie vrij, of later als ze thuis zijn. Doorgaans overvalt het ze. Oud zeer, onverwerkte gebeurtenissen, dingen uit je jeugd. Vaak onbewust opgeslagen, en nu aangeraakt om los te kunnen laten.

Door de fysieke en mentale oefeningen ervaar je dat er ruimte in je lichaam en in jezelf ontstaat, waardoor er ineens iets ‘open’ kan gaan. Eens heb ik een mevrouw gehad, die na een open les de hele nacht had liggen huilen. Daarna belde ze me om te vragen wat er gebeurd was, maar ook om te zeggen dat ze zó opgelucht was.

Maak kennis met Tai Chi en Qigong

Wil jij ook ervaren of Tai Chi of Qigong iets voor je kan betekenen? Schrijf je dan in voor een open les of proefles.

  • Open lessen Qigong

    Woensdag 9 september om 09.45 en 20.00 uur. Schrijf je nu in (via Eventbrite)

  • Proeflessen Tai Chi

    Maandag 21 september om 10.30 en 16.00 uur. Schrijf je in voor de proefles om 16.00 uur (via Eventbrite) of stuur me een bericht via het aanmeldingsformulier of per e-mail voor de proefles om 10.30 uur.

Kan je niet? Dan ben je van harte welkom voor een proefles in de reguliere cursussen. Geef via het aanmeldingsformulier of per e-mail aan wanneer je wilt komen in verband met de planning en corona. Proeflessen Tai Chi zijn gratis, proeflessen Qigong kosten € 10,—.

Ik hoop je dan te zien!

Warme groet,

Lely Oei