Kortgeleden ben ik zonder enige ervaring begonnen met Tai Chi. Ik vind het erg interessant om te ontdekken, hoe kleine verschillen in beweging en houding grote impact hebben. Bijvoorbeeld als je door je linkervoet vijf centimeter te verplaatsen plotseling de energie voelt stromen. De aanwijzingen van Lely helpen daarbij. De sfeer in de les is ook erg prettig: rustig en geconcentreerd, maar niet zwaar.

Marjet

Ik noem Lely mijn meesteres. Alles wat zij geleerd heeft van de groot-meester deelt zij in haar lessen. Heb geduld, doe stapje voor stapje, zit niet teveel in je hoofd. De kracht van de herhaling. Trots dat ik een leerling van Lely mag zijn.

Caroline

Als ik ‘vastroest’ weet ik naar welke Tai Chi of Qigong-vorm ik moet grijpen, om mijn lichaam weer soepel en ontspannen te krijgen. Omdat Lely heel langzaam en doordacht les geeft, leer je ook precies hoe de bewegingen het beste voor je werken. Je kunt uiteindelijk op gevoel werken aan je eigen gezondheid. Doordat ik veel thuis oefen, krijg ik ook een dieper lichaamsbewustzijn, iets wat ik in al die jaren van chronische ziekte was kwijtgeraakt.

Ik ben erg blij dat ik Tai-Chi-lessen krijg van mevrouw Oei. De sfeer tijdens de les is aangenaam en serieus. Het is duidelijk dat mevrouw Oei over een diep begrip van de stof beschikt en zij kan haar kennis op een fijne en begrijpelijke manier overbrengen.

Student, 22 jaar

Dus afgelopen vrijdag mijn eerste officiële les Qigong online! We werden van harte welkom geheten door Lely en mochten onszelf ook even voorstellen wat ik erg mooi vond omdat je op deze manier een beeld krijgt wie er mee doen en dit toch iets van verbinding schept. We kregen duidelijke uitleg over hoe de bewegingen uitgevoerd moesten worden, maar ook waarvoor de beweging diende werd door Lely goed verwoord. De oefeningen die ik als te vermoeiend ervaarde, kon ik zittend uitvoeren waardoor ik de energie alsnog voelde stromen in mijn lichaam.

Lely is een zeer ervaren Qigong-docente. Ze doet alle oefeningen herhaaldelijk en heel geduldig voor. Ze heeft oog voor de persoonlijke mogelijkheden van iedereen, jong of ouder, ervaren of beginner. Op die manier kan iedereen groeien in zijn of haar eigen tempo, zonder oordeel.

Lely ziet feilloos waar je je kan verbeteren en geeft daar dan tips voor. Dan leer en verander je, van binnenuit. En dat voelt goed!

In deze corona-tijd spant ze zich extra in om ons online les te blijven geven – flexibel en betrokken.

E.M.

Sinds enkele jaren volg ik de lessen Qigong bij Lely. Met veel zin en plezier ga ik iedere keer. Qigong is een aanrader voor iedereen, ongeacht leeftijd en het wel of niet hebben van fysieke ongemakken. Lely geeft zeer prettig les: rustig, met persoonlijke aandacht voor iedere cursist en voldoende uitleg om je de oefeningen eigen te kunnen maken. Of de les nu live of online gegeven wordt, het lukt Lely altijd om iedereen erbij te betrekken en de rust en fijne sfeer te creëren. Na iedere les ben ik heerlijk ontspannen, hoe druk en stressvol mijn dag ook was.

Fenneke

Op 73-jarige leeftijd naar Tai Chi gaan, blijkt een schot in de roos. Het is een vorm van sport beoefenen waarbij je je bewust wordt dat je letterlijk op twee voeten moet staan. Je geest én je lichaam worden aangesproken.

Dankzij de vormen, die overkomen als een soort dans, ervaar ik meer balans in mijn lichaam.

Een aanrader!

N.

I highly recommend the classes Tai Chi and Qigong by Lely. I have been practicing since September 2019 and it has changed my life. Lely pays close attention to your position during exercises and corrects it when necessary. Thanks to her accurate remarks, I am more in touch with my body and my posture has improved a lot. I am more grounded and have a deeper and slower breath. The world around me slowed down because I slowed down.

A few weeks ago I was helping a friend move to another house. I carried heavy boxes from the fourth floor and on the fourth floor for over 3 hours. After a while, people much younger than me began to complain about back pain. I felt great. Nothing was painful. The next days also. I realized that it was thanks to Tai Chi and Qigong. My body used qi energy, not muscle.

Even now, when most of us are isolated, Lely has found a way to connect with us and continue classes. Today was the first class over the internet and I didn’t even suspect I needed this so much. Because fear is born in the head and Lely brings us out of our heads and into our bodies.

I am very grateful to my teacher Lely. Thank you, Lely, for being in my life and being you.

Dorota

Vorige week was mijn eerste kennismaking met Qi Gong van Lely en dan ook nog meteen online. Daarbij heb ik het ontbreken van direct en driedimensionaal contact niet als een belemmering ervaren. Ik vond het zelfs fijn om te doen in mijn eigen omgeving. Lely’s stem en uitleg en hoe ze de bewegingen voordoet, door af en toe zijdelings te gaan staan voor het beeld, maken dat het – ook voor een eerste keer – goed te volgen was.

Van de bewegingen zelf werd ik heel rustig en het voelde bevrijdend aan. Een geslaagde kennismaking en ik ben voorlopig van plan verder te gaan met online lessen Qi Gong. Ik kan het van harte aanbevelen.

Inger Döll

Wat is Tai Chi geweldig voor je lichaam en geest, zoals Lely deze lessen geeft: in kleine groepen met veel persoonlijke aandacht voor iedereen, voor zowel houding als uitvoering. Een heel groot compliment voor het geheel, klasse en ook heel veel ‘vakvrouwschap’.

P. de Bruin

Lely is een inspirerende, menselijke en interessante docente.

Ed Mos

Ik vind je lessen heel mooi en het heeft mij veel met mijn persoonlijke dans geholpen. Sommige dingen lijken op moderne dans en ook op klassiek ballet. Het werken met je centrum en je gewicht is bijvoorbeeld hetzelfde. Maar ik kon dit beter voelen tijdens Tai Chi, omdat ik dan rustiger ben.

A. Darriulat, danseres

Deel je ervaringen

Ben je een leerling van Lely Oei en wil je jouw ervaringen uit de cursus delen met anderen?

Van kort en bondig tot een uitgebreid verslag, alles is welkom.