De cursussen Tai Chi worden op twee verschillende niveaus gegeven: voor beginners en voor gevorderden.

De cursussen Qigong zijn geschikt voor iedereen, ook chronisch zieken, en binnen één groep zijn alle niveaus mogelijk.

Cursussen Tai Chi

In de cursussen ligt de nadruk op Tai Chi, maar je oefent ook bepaalde Qigong-vormen. De cursussen zijn halfjaarlijks en starten in september en februari. Als je niet op het begin van het nieuwe seizoen kan wachten en direct met Tai Chi wilt beginnen, is het mogelijk om in een lopende cursus in te stappen.

Cursussen Qigong

De cursussen Qigong zijn bijzonder geschikt voor iedereen die meer energie wil ervaren of actief aan de slag wil met een gezonder leven en met de balans tussen lichaam en geest. Ook als er sprake is van een gezondheidsbeperking.

In de doorlopende ochtend- of avondcursus beoefen je een selectie uit onderstaande vormen. Van een aantal vormen is een boek met bijbehorende DVD verkrijgbaar.

 • Wudang Qigong Shiba Fa

  Bij deze vorm voel je snel de eigen energie stromen. De karakteristieke bewegingen zijn zacht, langzaam, soepel en sierlijk en synchroon met de ademhaling.

 • 8 Excellente OefeningenBa Duan Jin

  Deze vorm versterkt de pezen en spieren en is vanwege de eenvoudige bewegingen makkelijk te leren. Spanning wordt afgewisseld door ontspanning, activiteit door rust.

 • 5-DierenspelWu Qin Xi

  Deze vorm is gebaseerd op de karakteristieken van de tijger, het hert, de beer, de aap en de vogel. De bewegingen zijn zacht, harmonieus, symmetrisch en geschikt voor iedereen.

 • Da Wu

  Deze vorm is gebaseerd op dansbewegingen uit vervlogen tijden. Ze versterken de bloedsomloop en het stromen van de qi. Het strekken en roteren in de ‘dans’ bevordert in het bijzonder de flexibiliteit en de soepelheid van de gewrichten.

 • Meridianen-QigongMawangdui

  In deze speciale vorm volgen bewegingen en aandacht de meridianen in je lichaam. Deze ‘trage dans’ stimuleert de organen en de bloedsomloop, wat je vitaliteit bevordert.

Open lessen Qigong

Schrijf je in voor een gratis open les en voel de energie die Qigong jou kan geven.

Volg een open les Inschrijving via Eventbrite

Open les gemist? Meld je aan voor een proefles Qigong (€ 10,–).

Personal Training & Coaching

Schikken de cursustijden je niet, of geef je de voorkeur aan individuele lessen of les in kleine groepen? Neem dan contact op. Desgewenst kan privéles in combinatie met coaching op een persoonlijk thema plaatsvinden. Lely Oei is gespeciali­seerd in het omgaan met gezondheids­vraag­stukken en het ontwikkelen van lichaams­bewustzijn.

Workshops

Wil je anderen kennis laten maken met Tai Chi of Qigong? Een workshop van Lely Oei is een gezonde en inspirerende activiteit voor een groep vrienden of collega’s. De deelnemers leren de basisbeginselen en ervaren hoe je het lichaam kan ontspannen en de geest tot rust kan brengen. Neem gerust contact op om een workshop voor jouw groep te bespreken.

Algemene informatie

 • Concentratie, aandacht en mentale ontwikkeling zijn belangrijke lesonderdelen.
 • In de lessen worden de oorspronkelijke Tai Chi en Qigong-vormen onderwezen, zoals ze heden ten dage in China gestandaardiseerd zijn.
 • De groepslessen worden gegeven met ruimte voor individuele aandacht. Mocht je graag aan iets specifieks willen werken of speciale gezondheids­problemen hebben, is een privéles misschien geschikter.
 • Tijdens de lessen moet je vrij kunnen bewegen. Ruimvallende kleding wordt daarom aanbevolen. In je schoeisel moet je je voeten kunnen afwikkelen. Draag daarom binnenschoenen, sloffen of sokken.
 • Voor alle cursussen geldt dat door regelmatig zelf te oefenen, het effect van Tai Chi en Qigong versterkt wordt.
 • Ben je een keer verhinderd? Geen probleem. Binnen dezelfde periode kun je de gemiste les in een andere cursus inhalen.

Lesrooster

Januari 2020 tot juni 2020