De cursussen Tai Chi worden op twee verschillende niveaus gegeven: voor beginners en voor gevorderden.

De cursussen Qigong zijn geschikt voor iedereen, ook als je chronisch ziek bent, en binnen één groep zijn alle niveaus mogelijk.

Kortgeleden ben ik zonder enige ervaring begonnen met Tai Chi. Ik vind het erg interessant om te ontdekken, hoe kleine verschillen in beweging en houding grote impact hebben. Bijvoorbeeld als je door je linkervoet vijf centimeter te verplaatsen plotseling de energie voelt stromen. De aanwijzingen van Lely helpen daarbij. De sfeer in de les is ook erg prettig: rustig en geconcentreerd, maar niet zwaar.

Marjet

Cursussen Tai Chi

In de cursussen ligt de nadruk op Tai Chi, maar je oefent ook bepaalde Qigong-vormen. De cursussen zijn halfjaarlijks en starten in september en februari. Als je niet op het begin van het nieuwe seizoen kan wachten en direct met Tai Chi wilt beginnen, is het mogelijk om in een lopende cursus in te stappen.

Cursussen Qigong

De cursussen Qigong zijn bijzonder geschikt voor iedereen die meer energie wil ervaren of actief aan de slag wil met een gezonder leven en met de balans tussen lichaam en geest. Ook als er sprake is van een gezondheidsbeperking.

In de doorlopende ochtend- of avondcursus beoefen je een selectie uit onderstaande vormen. Van een aantal vormen is een boek met bijbehorende DVD verkrijgbaar.

 • Wudang Qigong Shiba Fa

  Bij deze vorm voel je snel de eigen energie stromen. De karakteristieke bewegingen zijn zacht, langzaam, soepel en sierlijk en synchroon met de ademhaling.

 • 8 Excellente Oefeningen – Ba Duan Jin

  Deze vorm versterkt de pezen en spieren en is vanwege de eenvoudige bewegingen makkelijk te leren. Spanning wordt afgewisseld door ontspanning, activiteit door rust.

 • 5-Dierenspel – Wu Qin Xi

  Deze vorm is gebaseerd op de karakteristieken van de tijger, het hert, de beer, de aap en de vogel. De bewegingen zijn zacht, harmonieus, symmetrisch en geschikt voor iedereen.

 • Da Wu

  Deze vorm is gebaseerd op dansbewegingen uit vervlogen tijden. Ze versterken de bloedsomloop en het stromen van de qi. Het strekken en roteren in de ‘dans’ bevordert in het bijzonder de flexibiliteit en de soepelheid van de gewrichten.

 • Meridianen-Qigong – Mawangdui

  In deze speciale vorm volgen bewegingen en aandacht de meridianen in je lichaam. Deze ‘trage dans’ stimuleert de organen en de bloedsomloop, wat je vitaliteit bevordert.

Les op maat

Personal Training & Coaching

Schikken de cursustijden je niet, of geef je de voorkeur aan individuele training of in kleine groepen? Kies dan voor privélessen – binnen, buiten of online. Desgewenst in combinatie met coaching op een persoonlijk thema. Lely Oei is gespeciali­seerd in het omgaan met gezondheids­vraag­stukken en het ontwikkelen van lichaams­bewustzijn. Privélessen zijn op afspraak en kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd.

Workshops

Wil je anderen kennis laten maken met Tai Chi of Qigong? Een workshop van Lely Oei is een gezonde en inspirerende activiteit voor een groep vrienden of collega’s. De deelnemers leren de basisbeginselen en ervaren hoe je het lichaam kan ontspannen en de geest tot rust kan brengen. De workshop kan worden afgestemd op jouw groep.

Praktische informatie

 • Concentratie, aandacht en mentale ontwikkeling zijn belangrijke lesonderdelen.
 • In de lessen worden de oorspronkelijke Tai Chi en Qigong-vormen onderwezen, zoals ze heden ten dage in China gestandaardiseerd zijn.
 • De groepslessen worden gegeven met ruimte voor individuele aandacht. Mocht je graag aan iets specifieks willen werken of speciale gezondheids­problemen hebben, is een privéles misschien geschikter.
 • Tijdens de lessen moet je vrij kunnen bewegen. Ruimvallende kleding wordt daarom aanbevolen. In je schoeisel moet je je voeten kunnen afwikkelen. Draag daarom binnenschoenen, sloffen of sokken.
 • Voor alle cursussen geldt dat door regelmatig zelf te oefenen, het effect van Tai Chi en Qigong versterkt wordt.
 • Ben je een keer verhinderd? Geen probleem. Binnen dezelfde periode kun je de gemiste les in een andere cursus inhalen.

Lesrooster

Seizoen 2023/2024

Deel je ervaringen

Ben je een leerling van Lely Oei en wil je jouw ervaringen uit de cursus delen met anderen?

Van kort en bondig tot een uitgebreid verslag, alles is welkom.