Het is begonnen, het nieuwe decennium! En natuurlijk wens ik je heel gezonde jaren 20, met heel veel geluk en voorspoed!

Maar net zoals Yin alleen kan bestaan omdat Yang bestaat, en Yang alleen kan bestaan omdat Yin bestaat: kan voorspoed alleen bestaan, als er ook tegenspoed is, en andersom. Ook al lijkt het steeds meer alsof alleen geluk en voorspoed bestaansrecht hebben.

Waar sta jij in 2030?

De afgelopen dagen zijn er veel terugblikken op allerlei gebieden voorbij gekomen, en in mindere mate vooruitblikken. Maar de vooruitblik die niemand kan maken, alleen jij, is: waar wil jij staan over 10 jaar, en ook: waar wil jij op terugkijken?
Die vooruitblik lijkt op zich wel te bedenken. De volgende stap is al een beetje moeilijker, maar ook te doen: wat heb ik nodig om te bereiken waar ik over 10 jaar wil staan? Maar nu de moeilijkste stap: Wat ga ik nu doen, om te groeien in wat ik te leren heb, om te bereiken wat ik wil?

Voor velen inclusief ik, behoorlijk lastig om je gewoontes te veranderen, tijd en ruimte te gaan maken voor wat je wilt, en het dan ook nog te gaan doen. En dan denk ik niet eens alleen aan eigenschappen die voorspoed kunnen brengen, maar juist en vooral ook aan wat je nodig hebt om tegenspoed te overwinnen. Want in het overwinnen en opkrabbelen na tegenspoed ligt vaak ook de basis van voorspoed.

Probeer iets nieuws!

Mijn simpele tip is als volgt: Probeer iets uit, waarvan je denkt dat het je gaat helpen en vooral ook wat je leuk lijkt. Dan geef je jezelf de mogelijkheid om te ontdekken en te ervaren, wat voor jou ook leuk is. Want datgene wat je leuk vindt, is het gemakkelijkste om te blijven doen. En dat wat je blijft doen, zal je toekomst veranderen. Simpel toch?

Dus als dit jouw moment is om meer de diepte in te gaan, zowel in je innerlijk (gevoels)leven, als in het ontdekken van je lichaam? En dit het moment is om te ontdekken wat jij leuk vindt? Dan ben je van harte welkom bij de open lessen Tai Chi en Qigong!

  • Open lessen Tai Chi

    Maandag 13 en 27 januari om 16.00 uur. Schrijf je nu in (via Eventbrite)

    Een proefles is ook mogelijk in de eerste les van de cursus Tai Chi Beginners op 27 januari om 10.30 uur bij De VAK in Delft. Stuur me dan een bericht via het aanmeldingsformulier of per e-mail.

  • Open lessen Qigong

    Woensdag 15 januari om 19.30 (vol) en 20.45 uur, en woensdag 22 januari om 11.00 uur. Schrijf je nu in (via Eventbrite)

    Als één van deze dagen niet lukt, dan kan je nog altijd een proefles volgen. Stuur me dan een bericht via het aanmeldingsformulier of per e-mail.

Zin om samen met iemand anders te gaan? Vraag iemand mee of deel deze pagina. Iedereen is welkom!

Zie ik je dan?

Warme groet,

Lely Oei