Lely Oei is van Chinees-Indonesische afkomst en beoefent al meer dan 25 jaar Tai Chi en Qigong. Sinds 1996 wordt ze opgeleid door Shifu Fei Yuliang. Een Chinese grootmeester geboren in een familie die al vier generaties op hoog niveau Wushu beoefend. Wushu betekent letterlijk vertaald ‘krijgskunst’, maar omvat veel meer; bijvoorbeeld kennis van traditionele Chinese geneeswijzen.

Op jonge leeftijd kreeg Lely klachten aan het bewegings­apparaat. Om actief aan gezondheid en herstel te werken is zij begonnen met Tai Chi en Qigong. Dit bleek niet alleen een veilige manier om te bewegen in tijden van ziekte en revalidatie, maar ook een middel om zowel fysiek als mentaal te groeien. Ondanks de reuma zijn na jaren van oefenen ook krachtige Wushu-stijlen – de zogenaamde externe stijlen – binnen haar mogelijkheden gekomen.

In 2006 behaalde zij het lerarendiploma Tai Chi bij Fei Wushu, dat verbonden is aan de Beijing Wushu Association. Dit diploma wordt dan ook in China erkend. Om zich verder te bekwamen in de grondbeginselen heeft Lely masterclasses in China gevolgd. Bovendien heeft zij deelgenomen aan workshops van internationaal vooraanstaande grootmeesters, zoals Wu Bin, Yu Ding Hai, Yang Bailong en Yang Jwing-Ming.

Interviews

Tijdschrift VPTZ Antenne

Juni 2022

Nabijheid zonder woorden – Gerda Leeuw, vrijwilliger in het Leonardus Hospice in Hengelo, voert een gesprek met Lely Oei en haar dochter Lotus.

Stadsradio Delft

3 juni 2016

Lely Oei praat in het programma Delft Centraal samen met presentator Frans van Rijnswou over de heilzame invloed van Tai Chi en Qigong op de geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Tijdschrift In Beweging

Oktober 2009

“Voor veel mensen is het moeilijk een balans te vinden in het leven. Het gevoel te worden geleefd, door je werk, je kinderen, of je ziekte kent ook Lely Oei uit ervaring.”

Sinds enkele jaren volg ik de lessen Qigong bij Lely. Met veel zin en plezier ga ik iedere keer. Qigong is een aanrader voor iedereen, ongeacht leeftijd en het wel of niet hebben van fysieke ongemakken. Lely geeft zeer prettig les: rustig, met persoonlijke aandacht voor iedere cursist en voldoende uitleg om je de oefeningen eigen te kunnen maken. Of de les nu live of online gegeven wordt, het lukt Lely altijd om iedereen erbij te betrekken en de rust en fijne sfeer te creëren. Na iedere les ben ik heerlijk ontspannen, hoe druk en stressvol mijn dag ook was.

Fenneke

Les op maat

Personal Training & Coaching

Schikken de cursustijden je niet, of geef je de voorkeur aan individuele training of in kleine groepen? Kies dan voor privélessen – binnen, buiten of online. Desgewenst in combinatie met coaching op een thema dat voor jou belangrijk is. Lely Oei is gespeciali­seerd in het omgaan met gezondheids­vraag­stukken en het ontwikkelen van lichaams­bewustzijn.

Workshops

Wil je anderen kennis laten maken met Tai Chi of Qigong? Een workshop van Lely Oei is een gezonde en inspirerende activiteit voor een groep vrienden of collega’s. De deelnemers leren de basisbeginselen en ervaren hoe je het lichaam kan ontspannen en de geest tot rust kan brengen. De workshop kan worden afgestemd op jouw groep.

Cursussen