20 mei, 8 juni en 1 juli oplaad­moment

Elke week iets beleven in Buytenhout. In de natuur op stap en bewegen. Een betere manier om op te laden, te ontspannen en in beweging te blijven is er niet! Gedurende tien weken ontvang je elke week tips en cadeaubonnen in je mailbox, waarmee jij kunt genieten van de natuur om de hoek.

Stap op de fiets en kom naar Buytenhout. Het gebied – Delftse Hout, de Bieslandse polder en de Dobbeplas – is als het ware de binnentuin van de regio. Je kunt de cadeaubonnen inwisselen wanneer het jou uitkomt.

Lees meer over het BuytenVitaal-pakket.

Oplaadmoment Tai Chi & Qigong

Onderdeel van het BuytenVitaal-pakket is een workshop Tai Chi & Qigong in de natuur. In de workshop ga je jezelf op een andere manier ontdekken. Je laat je eigen Qi (levensenergie) stromen en je ervaart de Qi van de natuur. Laat het leven van alledag even los en neem een moment voor jezelf.

Op de volgende dagen kan je een oplaadmoment Tai Chi & Qigong beleven.

  • Vrijdag 20 mei 2022, 13.00 uur
  • Woensdag 8 juni 2022, 15.00 uur
  • Vrijdag 1 juli 2022, 14.00 uur

Wil je graag Tai Chi en Qigong in de natuur ervaren, maar schikken de data niet? Neem dan contact op. Bij voldoende belangstelling worden er oplaadmomenten toegevoegd.

Heb je het BuytenVitaal-pakket besteld? Verzilver dan je cadeaubon voor het oplaadmoment via de website.

BuytenVitaal pakket

Wil je iemand meenemen met jouw oplaadmoment, alleen het oplaadmoment ervaren of het cadeau doen? Dat kan. De kosten van de workshop bedragen dan € 17,50, waarvan € 2,50 worden gedoneerd aan de stichting Vrienden van Biesland.

Workshops

Wil je anderen kennis laten maken met Tai Chi of Qigong? Een workshop van Lely Oei is een gezonde en inspirerende activiteit voor een groep vrienden of collega’s, of bezoekers van een evenement. De deelnemers leren de basisbeginselen en ervaren hoe je het lichaam kan ontspannen en de geest tot rust kan brengen.

Tai Chi en Qigong kunnen behalve ter ontspanning ook voor ander doeleinden worden ingezet. Bijvoorbeeld teambuilding. In oefeningen ontwikkelen de deelnemers zelfinzicht en leren elkaar beter aan te voelen, wat een positief effect op de communicatie en de samenwerking binnen het team kan hebben.

Tai Chi

Tai Chi is ontstaan in China en bestaat uit vloeiende bewegingen die hun oorsprong vinden in de krijgskunst. Toen de heilzaamheid van deze bewegingen werd ontdekt, zijn de vaste vormen van Tai Chi ontstaan.

Qigong

Qigong wordt in het Chinees met twee karakters geschreven: Qi (levensenergie) en gong (oefenen). Het beoefenen van Qigong versterkt de qi en het stromen van qi door het lichaam. Dit is belangrijk omdat de organen en lichaamsdelen levensenergie nodig hebben om optimaal te functioneren.