Qigong wordt in het Chinees met twee karakters geschreven: Qi (levensenergie) en gong (oefenen). Het beoefenen van Qigong versterkt de qi en het stromen van qi door het lichaam. Dit is belangrijk omdat de organen en lichaamsdelen levensenergie nodig hebben om optimaal te functioneren. Vergelijk dit met een accu in de auto: de motor draait pas als de accu vol is én de stroom circuleert.

Om dit te bereiken begin je met het trainen van specifieke bewegingen in combinatie met het reguleren van de ademhaling. Aandacht is daarbij belangrijk. Zo leer je qi te voelen en tegelijk te ontspannen. Hierdoor kan qi steeds vrijer stromen. Naarmate je Qigong beter beheerst, zal de qi krachtiger worden en zelfs te sturen zijn.

Het beoefenen van Qigong bevordert zowel je fysieke als je geestelijke gezondheid. Bovendien zal je meer energie en rust ervaren.

Lely Oei is erkend door de Chinese Qigong-federatie als docent voor het onderwijzen van diverse eeuwenoude Qigong-vormen, ondermeer het 5-Dierenspel en 8 Excellente Oefeningen. In de lessen komen ook andere vormen aan bod, waaronder Wudang Qigong Shiba Fa.

Cursussen Qigong