<<< NAAR BEDRIJVEN
TAI CHI

Tai Chi is ontstaan in China en bestaat uit vloeiende bewegingen die hun oorsprong vinden in de krijgskunst. Toen de heilzaamheid van deze bewegingen werd ontdekt, zijn de vaste vormen van Tai Chi ontstaan. In onze tijd wordt Tai Chi vooral beoefend:

• ter bevordering van de gezondheid
• om lichaam en geest in balans te brengen of houden
• om spieren en gewrichten soepel te maken en houden
• om concentratie, coördinatie en evenwicht te verbeteren.

Omdat Tai Chi bestaat uit langzame, vloeiende bewegingen, is het geschikt voor iedereen. U kunt het leren op elke leeftijd en het tot op hoge leeftijd beoefenen. Het is uitstekend geschikt om uw conditie en spierkracht te vergroten, te behouden of op te bouwen, bijvoorbeeld na een periode van ziekte of stress. Bovendien is het een veilige manier om de grenzen van uw lichaam te verkennen en te verleggen.
Regelmatig beoefenen van Tai Chi bevordert de circulatie van bloed en qi (levensenergie) en verhoogt de weerstand tegen ziekten. Hierdoor voelt u zich al snel vitaler.


ERVARINGEN

Wat Tai Chi Delft uniek maakt, is dat Shifu Lely staat voor een duidelijke lesopbouw, directe feedback en persoonlijke aandacht waarbij veel informatie en begeleiding wordt gegeven. Het gaat onder meer over de toepassingen van de bewegingen, eigen lichaamshouding en hoe je wushu kunt toepassen in het dagelijks leven om gezond te blijven of juist gezonder te worden. Shifu heeft daarbij veel geduld en herhaalt veelvuldig zodat de bewegingen 'eigen' worden, iets wat ik, zeker bij de start, als prettig ervaar. Ik ben zo enthousiast over Tai-Chi omdat ik groei heb kunnen ervaren met betrekking tot coördinatie, flexibiliteit en geheugencapaciteit. Dit terwijl je het wel als ‘’rust’’ ervaart wanneer je Tai-Chi beoefent! Daarnaast heerst er een gezellige groepssfeer waarbij iedereen werkt met elkaar en iedereen zich welkom en betrokken voelt, dat is wel zo fijn!
~ Vanessa van Nuss

"Tai Chi heeft er bij mij voor gezorgd je rust terug weten te vinden na een dag hard werken. De lessen zijn leuk, iedereen zet zich in, het werkt erg ontspannend."
~ Annamarie