<<< NAAR BEDRIJVEN
DOCENT

Lely Oei is van Chinees Indonesische afkomst en beoefent al ruim 15 jaar Tai Chi en Qigong. Sinds 1996 wordt ze opgeleid door Shifu Fei Yuliang. Een Chinese grootmeester geboren in een familie die al 4 generaties op hoog niveau wushu beoefend. Wushu betekent letterlijk vertaald ‘krijgskunst’ maar omvat veel meer zoals kennis van traditionele Chinese geneeswijzen.

Lely is begonnen met Tai Chi omdat zij op jonge leeftijd klachten aan het bewegingsapparaat kreeg waardoor haar bewegingsvrijheid ernstig werd beperkt. Om actief aan gezondheid en herstel te werken is zij begonnen met Tai Chi en Qigong. Tai Chi bleek niet alleen een veilige manier om te bewegen in tijden van ziekte en revalidatie, maar ook een manier om verder te ontwikkelen op zowel fysiek als mentaal gebied. Ondanks de reuma, zijn na jaren van oefenen nu ook krachtige wushu stijlen, de zogenaamde externe stijlen binnen haar mogelijkheden gekomen.

In 2006 behaalde zij het lerarendiploma Taiji bij Feiwushu, dat verbonden is aan het Beijing Wushu Instituut. Dit diploma wordt dan ook in China erkend.
Om zich verder te bekwamen in de Chinese grondbeginselen heeft zij masterclasses in China gevolgd. Bovendien heeft zij workshops gedaan bij internationaal vooraanstaande grootmeesters zoals Wu Bin, Yu Ding Hai, Yang Bailong en Yang Jwing-Ming.


"Tai Chi heeft mij bewuster gemaakt van mijn lichaam en geest. Via Tai Chi heb ik mijn grenzen leren kennen, verder verkend en verlegd. Bovendien ben ik dichter bij mijn eigen kern gekomen.

Wushu is een weg waar geen einde aan komt. Om mij verder te blijven verdiepen en ontwikkelen, train ik nog dagelijks en volg ik lessen bij internationaal vooraanstaande Grootmeesters.

In mijn lessen hoop ik mijn enthousiasme voor Tai Chi en Qigong over te dragen en zodoende een impuls te geven aan ieders eigen bewustzijn van lichaam en geest."

~ Lely Oei